Interventii chirurgicale pentru marirea penisului

Interventii chirurgicale pentru marirea penisului si alte sfaturi pentru marirea penisului

Interventii chirurgicale pentru marirea penisului

Interventii chirurgicale pentru marirea penisului – Nici interventia chirurgicala de marirea penisiului nu este recomandata de catre medicii plasticieni si urologi pentru scopuri cosmetice, intrucat pielea acestui organ este slab vascularizata si orice interventie asupra sa poate cauza moartea tesuturilor, pierderea sensibilitatii sau chiar impotenta. Prin aceste tehnici chirurgicale care se adreseaza tecilor corpilor cavernosi, se implanteaza tesuturi autologe si plastice.

 

 

Interventii chirurgicale pentru marirea penisului: Marirea penisului chirurgical

Chiar si cei mai aprigi critici ai acestei practici sunt de acord: prin operatie plastica, penisul poate fi marit! Exista insa si in acest caz numeroase riscuri, iar beneficiile nu sunt cele pe care si le imagineaza barbatii amatori de astfel de practici.

Se pare ca marirea nu este mai mare de 2.5 centrimetri, iar barbatii se declara nesatisfatcuti de rezultate. Intr-adevar, rezultatele sunt modeste, insa uneori, chiar si acestea sunt mai bune decat nimic, in special cand situatia este critica. Metodele chirurgicale disponibile in prezent sunt grupate in metode de alungirea penisului (faloplastie) si metode de ingrosare a penisului (circumferinta). Metode de alungire a penisului ,lungirea penisului prin faloplastie presupune de fapt sectionarea unor ligamente (ligamentul fundiform si ligamentul suspensor al corpilor erectili) care mentin penisul atasat de pubis. Aproximativ doua treimi din penis se afla in interiorul corpului si este atasat prin aceste ligamente de pube. Indepartarea chirurgicala a acestor legaturi va permite unei parti internalizate a penisului sa se exteriorizeze, ceea ce va conferi penisului un aspect modificat, parand mai lung. Printr-o astfel de procedura penisul se va lungi cu 2-3 centrimetri.

Aproximativ 65% dintre barbatii care au suferit o astfel de procedura s-au declarat nemultumiti de rezultat. Operatia nu poate face insa minuni, si de aceea se recomanda ca tratamentul sa contina si o parte postoperatorie, ce trebuie completata cu proceduri pentru prelungirea penisului, care sa evite vindecarea intr-o pozitie vicioasa, ce poate implica scurtarea penisului, chiar la dimensiuni mai mici decat anterior operatiei. Astfel de metode postchirurgicale trebuie aplicate zilnic timp de minim 6 luni.

Deoarece operatia are anumite riscuri iar rezultatele nu sunt intotdeauna cele dorite, medicii nu o recomanda pacientilor cu penisuri normale, functionale. Ea este indicata exclusiv pacientilor care sufera de malformatii congenitale sau malformatii posttraumatice ale penisului, sau celor care au disfunctie erectila severa.

Cresterea circumferintei penisului s-a realizat de-a lungul timpului prin mai multe metode, una din ele constand in recoltarea de tesut adipos dintr-o parte a corpului si injectarea lui in corpul penisului, pentru a-i mari circumferinta. Din pacate pentru cei care au suferit o astfel de interventie, rezultatele nu au fost cele asteptate. Tesutul adipos este in final absorbit de catre organism, iar aspectul penisul este departe de a fi estetic: raman numeroase falduri tegumentare care il fac mai degraba sa para malformat decat…”lucrat”.

 

Interventii chirurgicale pentru marirea penisului: Faloplastie

Chirurgia organului genital masculin, numita si faloplastie se adreseaza atat lungimii cat si grosimii penisului.

  • cresterea in lungime: consta in eliminarea tesutului adipos de la baza acestuia si sectionarea ligamentelor care sustin penisul in pozitia sa initiala, astfel suprafata exterioara a penisului va fi marita.
  • cresterea in grosime: se realizeaza prin inserarea unei substante sau grefa proprie de grasime, intre pielea penisului si corpii cavernosi sau transfer tegumentar total.

 

Riscuri: asociate oricarei interventii chirurgicale; cicatricile pot fi profunde, pozitia penisului erect va fi in jos, iar baza acestuia va avea o pilozitate crescuta, alterarea sensibilitatii tegumentare, scurtarea finala a penisului (datorita unor complicatii grave) .

Efecte: Operatia de marire de penis poate modifica lungimea cu 3 pana la 5 centimetri si grosimea cu 1 pana la 3 centimetri. Marirea penisului prin interventie chirugicala estepermanenta.

Complicatii si reactii adverse: reactii alergice la anestezic sau substantele injectate (mai putin grefa proprie de grasime), o stare crescuta de anxietate care impiedica atingerea satisfactiei sexuale, leziuni postoperatorii, dureri in timpul actului sexual, leziuni la nivelul tesuturilor sau a sistemului nervos din zona genitala.

 

Interventia chirurgicala dureaza aproximativ 60 de minute, se efectueaza sub efectul unei anestezii locale combinata cu un sedativ oral sau anestezie generala. Operatia se vindeca in aproximativ doua saptamani, necesitand o perioada de abstinenta de pana la sase saptamani. Interventia nu efectueaza modificari si nu altereaza corona (proeminenta de la baza glandului). Majoritatea interventiilor chirurgicale realizate la nivelul penisului sunt de fapt estetice, nu sunt asociate in nici un fel cu mecanismele biologice sau de functionare ale penisului.

 

Interventii chirurgicale pentru marirea penisului: Implant dermic

Metoda presupune implantarea de tesut adipos din alte parti ale corpului de la acelasi pacient.

Riscuri: nu modifica propriu-zis dimensiunea glandului penian, iar rezultatele pot fi inestetice (acumulari de grasime, deformari inestetice ale acestuia in erectie, o pozitie anormala etc).

Efectele sunt usor vizibile, regreseaza partial in timp, regresie data de reabsorbtia incompleta a grasimii.

 

Interventii chirurgicale pentru marirea penisului: Inserarea unui implant penian

Insererarea unui implant de penis este indicata doar la persoanele care au o cauza organica de impotenta (diabet, boli neurologice, traumatisme etc.).

Aceasta interventie consta in inlocuirea corpului cavernos cu implanturi si se realizeaza ca baza terapeutica pentru pacientii care sufera de impotenta completa. Implanturile (compuse dintr-o pompa, un rezervor si clindri cavernosi – de marime naturala) inlocuiesc direct si natural aceste structuri ale falusului, obtinandu-se o erectie.

Injectarea de lichid cu silicon in penis si scrot

Aceasta poate determina cresteri masive in volum a penisului, este ireversibila si poate avea efecte secundare grave (pierderea sensibilitatii, inabilitatea de a intretine raporturi sexuale penetrative, cicatrici, deformari, durere etc.) Va invitam sa va informati si cu privire la Sfaturi si recomandari privind marirea penisului.

Lasa un comentariu